Modulaire staalconstructies voor BIC Eindhoven 

Snelle productie voor BIC Eindhoven 

Sinds 2017 is GS Staalwerken betrokken bij het project Brainport Industries Campus (BIC), een verzamelgebouw voor hightech toeleveranciers in Eindhoven. Modulair bouwen en een korte doorlooptijd vormden de twee grote aandachtspunten voor dit project.

GS Staalwerken hielp SPB Waddinxveen aan stevige, stalen constructies voor hun nieuwe opleidingsgebouw.

Projectinformatie BIC Eindhoven

Constructeur

 Aveco de Bondt 

Aannemer

Systabo   

Tonnage

5.100 ton staal 

Duur productie

12 weken 

Dezelfde basiselementen

Het skelet van de gebouwen van BIC Eindhoven is opgebouwd uit identieke modules. Op deze manier zijn de constructies eenvoudig aan te passen aan de wensen van toekomstige huurders. De modulaire staalconstructies bestaan telkens uit vier kolommen die in de vorm van een vierkanten toren zijn gebouwd.

GS Staalwerken hielp SPB Waddinxveen aan stevige, stalen constructies voor hun nieuwe opleidingsgebouw.

Samenwerking GS Staalwerken fabrieken

De staalconstructies voor BIC Eindhoven moesten in twaalf weken worden geproduceerd. Daarom zetten wij vijf montageploegen aan het werk en betrokken wij alle fabrieken bij het project. Omdat de modules identiek zijn, kon de productiesnelheid nog verder worden verhoogd en werd de deadline gehaald.

BIM-tekenen

Het BIC Eindhoven is een doorlopend project waar verschillende teams aan meewerken. Om het overzicht te bewaren en zeker te weten dat alles klopt, tekenen we in BIM. Het integrale model verwerkt alle informatie in een interactief 3D-model.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.