Historie

Voor de start van GS Staalwerken gaan we terug naar 1966. Met een aantal jaren ervaring in de bouw, opgedaan in Duitsland, begint Geert Smulders zijn eigen bedrijf. In zijn ogen heeft hij geen duur bedrijfspand of chique kantoor nodig. Een leegstaande landbouwschuur in Gerwen is voldoende. Het familie staalconstructiebedrijf is geboren.

Groeiend bedrijf

Al snel groeit de landbouwschuur uit zijn jasje en huurt Geert meerdere schuren op hetzelfde erf. Drie jaar later blijkt een schaalvergroting nog een keer nodig en is het bedrijf het erf ontgroeid. De eerste fabriek wordt gebouwd. Deze hallen zijn nog steeds de kern van de trappenfabriek van GS Staalwerken Gerwen.

Smulders Groep

Spoel door naar 2010 en de Smulders Groep was inmiddels een feit, bestaande uit vier divisies:

  • Hoogwaardige staalconstructies (HC)
  • Industriële staalconstructies (IC)
  • Machine staalconstructies (MC)
  • Staalconstructies Windturbines (WTC)

In ditzelfde jaar neemt Bencis Capital alle aandelen van de Smulders Groep over en komt er, voorlopig, een einde aan 44 jaar familiebedrijf. Voorlopig want in 2011 koopt Geert Smulders de bedrijven onder de divisie industriële constructies terug van Bencis Capital. Bij de overname hoort een nieuwe naam: GS Staalwerken Groep.

Groei in het buitenland

Al in de tijd van de Smulders Groep lonkte het buitenland; België, Portugal en onder andere een vestiging in Polen werd opgericht. Deze laatste is nog steeds een onderdeel van de GS Staalwerken Groep.

GS Staalwerken Groep

Sinds 2011 werken we onder de vlag van de GS Staalwerken Groep. De oprichter is in 2019 overleden maar familiewaarden sijpelen nog steeds door het bedrijf heen. Daarnaast blijven we vernieuwen in onze fabrieken, volgen nieuwe ontwikkelingen in de sector en investeren we constant ten einde procesverbetering en continuïteit in de bedrijfsvoering te waarborgen.

De GS Staalwerken Groep is gespecialiseerd in utiliteitsbouw, stalen trappen, infra en speciale constructies. Met deze vier divisies zorgen we voor hoogwaardige staalconstructies en weten aannemers ons keer op keer te vinden.

Al meer dan een halve eeuw zorgen wij voor staalconstructies in verschillende branches.