Staalconstructies voor de utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw zit bij GS Staalwerken in het bloed. Met jarenlange ervaring adviseren, engineeren, produceren en monteren we staal voor ieder pand vol gedrevenheid en vakmanschap. Of dat nu een bedrijfshal is waar voedsel wordt verwerkt, hout wordt gezaagd of waar vandaan goederen worden gedistribueerd. Naar wensen van de aannemer realiseren wij de juiste staalconstructies. Van ankers tot dakliggers.

Plan van aanpak

Aannemers, bouwbedrijven en ontwikkelaars weten GS Staalwerken te vinden voor de staalconstructie van een pand binnen de utiliteitsbouw. Vaak is de eindgebruiker al bekend, inclusief het programma van eisen en een schets. Zo moet er bijvoorbeeld een stelling van twaalf meter in. Of een royale vloer met voldoende ruimte voor een heftruck. Onze engineers maken een gedetailleerde tekening van de staalconstructie en bepalen aan de hand daarvan de prijs.

Is nog niet bekend wie het pand gaat gebruiken? Wij gaan flexibel om met het ontwerp van de staalconstructie. Wordt er aan het einde van de rit duidelijk dat er een constructie bij moet, omdat de eindgebruiker een kraanwagen in de bedrijfshal kwijt wil? Dan regelen wij dat, zonder dat de aannemer daar omkijken naar heeft.

Flexibel en proactief meedenken

De distributiehal of het overheidsgebouw moet voorzien zijn van een warmte- en koelingssysteem. Misschien wil de eindgebruiker straks energie opwekken met zonnepanelen. Of denkt de aannemer na over de installatie van een warmtepomp. Wij denken proactief mee over (toekomstige) wensen en eisen en passen de constructie daarop aan. Zo realiseert de aannemer een toekomstbestendig pand. Uiteraard heeft GS Staalwerken altijd oog voor de deadline en zet ons team zich volledig in om gemaakte afspraken honderd procent na te komen.

Duurzaamheid in utiliteitsbouw

Binnen de utiliteitsbouw kan de aannemer een BREEAM-certificaat aanvragen, het bewijs dat er duurzaam gebouwd is. Dit is interessant voor bedrijven en als aannemer wordt de klant er verder mee geholpen. Vaak is het certificaat een vereiste bij het aanvragen van subsidie. GS Staalwerken helpt daarin mee door onze CO2-uitstoot bij te houden en te minimaliseren waar mogelijk.

Duur van utiliteitsbouwprojecten

GS Staalwerken gaat niet alleen projecten van formaat aan. Ook voor kleinere bedrijfshallen die binnen een aantal weken gerealiseerd moeten worden, zit een aannemer bij ons goed. En zijn wij ook de partner voor alles wat daartussen valt.

Concurrent engineering

Om ervoor te zorgen dat het gehele proces efficiënt verloopt, werken we met concurrent engineering. In plaats van de tekening van de staalconstructie over en weer te laten gaan met iedere keer nieuwe aanpassingen, pakken we het anders aan. In een groep met alle betrokken partijen bespreken we het ontwerp. Iedereen kan zijn zegje doen en direct aanpassingen doorgeven. Aan het einde van de sessie staat het uiteindelijke ontwerp als een huis en kunnen wij meteen aan de slag.

Leer meer over onze methodes

Laat GS Staalwerken de staalconstructie van utiliteitsbouw projecten ontwerpen en realiseren.