3.600 ton staal voor datacenter op het Polanenpark

Datacenter Polanenpark Amsterdam

Zware belastingen voor de constructie en tonnen staal voeren de boventoon bij de nieuwe staalconstructie voor het datacenter op het Polanenpark in Amsterdam. In het pand staan robuuste installaties en grote servers, waardoor GS Staalwerken vloeren en HD-profielen moest realiseren die een hoge belasting aankunnen.

Projectinfo

Opdrachtgever

Belgische aannemer Cosimco

Sector

Speciale constructies

Nederlandse regelgeving

Met het schetsontwerp van een Engelse architect en constructeur zorgden onze engineers er binnen een half jaar voor dat het uiteindelijke ontwerp er stond. Een langere periode dan gemiddeld, want rekening houdend met de Nederlandse regelgeving moesten bijvoorbeeld alle deuropeningen 20 centimeter hoger worden ontworpen in plaats van de geschetste 2.10 meter.

GS Staalwerken bouwde mee aan de staalconstructie voor het datacenter op het Polanenpark in Amsterdam. Een speciale constructie met veel maatwerk.

Bekijk de timelapse van de bouw van Polanenpark.

Twee ploegen

Voor extra snelheid in deze speciale constructie zetten wij twee rupskranen in die allebei maximaal een gewicht van honderd ton hijsen. Zo werd de 3.600 ton staal, roostervloeren en talloze grote profielen vlot verplaatst.

Huur GS Staalwerken in als onderaannemer voor speciale constructies. Wij berekenen, tekenen en zorgen voor een goed projectverloop.