Samenwerken met betonconstructeur voor dc DOOR

Miljoenen groenteverpakkingen in distributiecenter DOOR

Logistieke stromen voor versproducten zo efficiënt mogelijk laten lopen; dat is hoofdzaak voor het nieuwe pand van Coöperatie DOOR. Straks gaan de tomaten, aubergines, puntpaprika’s en komkommers van verschillende groenteboeren verpakt de band af. Kaskon, de betonconstructeur van het eenjarige project, vertrouwde de stalen constructie van het pand aan GS Staalwerken toe.

Werken met geprefabriceerd beton

De kolommen werden niet gemaakt van staal, maar van geprefabriceerd beton. Een opdracht die voor Kaskon was weggelegd. Aan ons team vervolgens de taak om daar staal aan toe te voegen. Voor deze samenwerking was er nauw overleg met Kaskon. Samen dachten wij vooruit en overzagen wat nodig was voor het grote gewicht dat op de constructies kwam te staan.

Thermisch verzinken hellingbaan

Een onderdeel van het eenjarige project is het bouwen van de hellingbaan voor de parkeerplaats. Wanneer staalconstructies buiten staan, moeten deze de weersomstandigheden doorstaan zonder snel te verweren. Daar zorgen we voor door de hellingbaan compleet te verzinken. Voor constructies die binnen staan biedt een natlak systeem de juiste oplossing.

Intensieve voorbereiding

Aan de start van een project gaat een nauwkeurige voorbereiding vooraf. Voor het dc DOOR rolde dat zelfs uit in zeven fases waar we goed moesten schakelen met andere partijen. We hielden de lijnen kort door snel te schakelen met partijen en aanpassingen in het ontwerp vlug op te pakken.

Het project bestond uit zeven delen en GS Staalwerken:

1. Zorgde voor het staal tussen het prefabbeton
2. Produceerde de hal op het beton
 
3. Zorgde voor het kleine, maar zware gebouw voor vuilverwerking
4. Bouwde de hellingbaan voor de parkeerplaats met gebogen onderdelen
5. Realiseerde vijf kantoorverdiepingen
6. Zorgde voor de overkraging, een zware verbinding door de vele kantoren en innovatieruimtes
7. Maakte de constructie voor een reclamebord aan de snelweg

Laat GS Staalwerken de voorbereiding met andere onderaannemers overnemen voor een prettige samenwerking.