GS Staalwerken hielp mee aan het tweede Foodpark Veghel 

Projectinfo

Sector

Utiliteitsbouw

Gewicht aan staal

bijna 1.000 ton

Duur project

4 maanden 

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Van de Ven

Tweede Foodpark Veghel in vier maanden af 

Halverwege 2019 realiseerde GS Staalwerken het eerste Foodpark in Veghel. De aanvraag voor Foodpark 2 kwam het jaar daarop weer bij ons te liggen. De bouw van de tweede distributiehal verliep nagenoeg hetzelfde en binnen het korte tijdbestek van vier maanden vond het rekenwerk, tekenwerk, de productie en montage plaats. Zo zag dat eruit.

Snelle bevoorrading

Met meerdere productieplaatsen zit GS Staalwerken vaak dicht bij opdrachtgevers in de buurt. Dat was ook het geval voor Foodpark Veghel: de productie van de stalen constructies vond plaats in het dichtbijgelegen Helmond. Het voordeel is dat wij op deze manier goed kunnen schakelen op onze opdrachtgevers en sneller kunnen leveren.

Twee ploegen

Deadlines respecteren betekent dat andere partijen na ons tijdig starten en wordt de opleverdatum van het project gehaald. Voor het tweede Foodpark Veghel werkten we daarom in twee ploegen om ervoor te zorgen dat binnen vier maanden de staalconstructies stonden en de dakbedekker de kraan kon opstellen. Precies zoals afgesproken.

GS Staalwerken realiseerde het tweede Foodpark Veghel nadat we een jaar geleden de eerste bouwden.
GS Staalwerken realiseerde het tweede Foodpark Veghel nadat we een jaar geleden de eerste bouwden.

Later terugkomen

Nadat het staalwerk volledig gemonteerd is, betekent dat niet dat wij daarna niet meer op de bouwplaats te vinden zijn. Voor Foodpark Veghel komen we later terug voor de sprinklertank. Of in ons geval voor het gebouw eromheen. De tank wordt in een later stadium geplaatst dan tijdens onze staalconstructieperiode. Wij zorgen ervoor dat wij op tijd de constructie eromheen plaatsen zodat de tank goed beschermd is.

Leg ook een vervolgproject bij GS Staalwerken neer, zoals bij Foodpark Veghel. Het team kan nog sneller en efficiënter werken.