Stijlvol bouwen voor het ING Hoofdkantoor

Stijlvolle staalbouw voor ING Hoofdkantoor

Het nieuwe ING Hoofdkantoor in Amsterdam is uit esthetisch oogpunt een plezier om naar te kijken. Bij binnenkomst wordt de aandacht direct getrokken door de open atrium ruimte: vijf verdiepingen hoog met een vrije ruimte in het midden. Om van de ene naar de andere kant te komen, bouwden we de staalconstructies voor de loopbruggen. Het atrium dak is voorzien van een vrij overspannende dakconstructie waarbij de shedkappen zorgen voor prettig daglicht.

Goede voorbereiding is het halve werk

Opdrachtgevers kunnen voor speciale constructies terecht bij Moeskops Staalbouw in Bergeijk. Hoge gebouwen, onregelmatige werktijden en complexe tekeningen kenmerken hun projecten. Voor het ING Hoofdkantoor kwam daar nog een aspect bij: voor de losse staalconstructies moesten we het dak op.

Wij verrichten zoveel mogelijk voorbereidend werk op de grond. Hierdoor verblijft de monteur niet langer dan noodzakelijk vijf verdiepingen boven de grond. Dat bespaart tijd en draagt bij aan de veiligheid.

GS Staalwerken Moeskops zorgde voor de staalconstructies van ING Hoofdkantoor.
GS Staalwerken Moeskops zorgde voor de staalconstructies van ING Hoofdkantoor.

Slanker bouwen voor mooier zicht

Voor een architect valt werken met staal soms tegen. Bij Moeskops Staalbouw denken we graag mee om een ontwerp een lust voor het oog te maken. Bijvoorbeeld met slanke kolommen of geheel zelf samengestelde profielen. We onderzoeken of dit praktisch en constructief verantwoord is voor het gebouw.

Ontwerp met ons een esthetische constructie.