Rond gewalste liggers voor het kantoor LC Packaging 

Nieuwe distributiehallen voor verpakkingsspecialist LC Packaging 

Niet rechthoekig, maar rond. Dat was de designwens van de architect voor verpakkingsspecialist LC Packaging voor hun nieuwe pand in Waddinxveen. Dit pand moest opvallen en er esthetisch mooi uitzien. Anders dan standaard distributiehallen, kreeg dit pand ronde gewalste liggers voor het kantoor. Zo pakten wij dit voor LC Packaging aan.

Korte bouwtijd

LC Packaging wilde het pand in korte tijd betrekken, zodat de productie in Waddinxveen kon opstarten. In negen weken werd er met twee ploegen en twee kranen gebouwd. Een korte bouwtijd – zeker met 990 ton. Een flexibele mindset en doordachte planning waren de ingrediënten voor een succesvol proces. Een voorbeeld daarvan: vijf weken van tevoren produceerden wij onder andere alle spanten, liggers en kolommen om zo voorbereid het bouwproces in te gaan.

Brandveilige kolommen

Bij het ontwerpen van staalconstructies waar mensen komen te werken, ligt de nadruk op brandveiligheid. Wij voorzien constructies daarom van een brandwerende laag of laten de kolommen vullen met beton, zoals bij LC Packaging. Onze lassers lassen de wapeningskorven in de fabriek waardoor de kolommen sterker zijn en bij een brand minimaal zestig minuten blijven staan. De veiligheid van medewerkers wordt extra gewaarborgd.

BREEAM outstanding certificaat

Het gebouw van LC Packaging heeft een BREEAM-NL outstanding certificaat. Deze certificering geeft inzicht in de duurzaamheidsprestaties van het project. GS Staalwerken droeg daaraan bij door de uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Zo hielden wij de gemaakte kilometers van leveringen bij, waardoor er inzicht was in ons verbruik van fossiele brandstoffen. Op deze manier konden wij aan het einde van het project aantonen dat deze op een zo duurzaam mogelijke manier is verlopen.

GS Staalwerken is ISO-14001 gecertificeerd.

GS Staalwerken zorgde in negen weken voor staalconstructies met 990 ton aan staal voor LC Packaging.
GS Staalwerken zorgde in negen weken voor staalconstructies met 990 ton aan staal voor LC Packagin§g.
GS Staalwerken zorgde in negen weken voor staalconstructies met 990 ton aan staal voor LC Packaging.

Laat GS Staalwerken de constructie voor uw distributiehallen verzorgen.