GS Staalwerken werkte ’s nachts aan metrolijn Antwerpen

Monteren buiten werktijd voor nieuwe metrolijn in Antwerpen

Wanneer een constructie wordt gebouwd op een openbare plek waar dagelijks veel mensen gebruik van maken, moeten passanten daar zo min mogelijk hinder van ondervinden. Bijvoorbeeld in een winkelcentrum of metrostation. Daarom monteren we bij GS Moeskops Staalwerken op aanvraag ook buiten reguliere werktijden. Dat deden we al eerder voor het metrostation in Antwerpen waar een nieuwe metrolijn werd gebouwd.

Staalconstructies metrolijn Antwerpen

Naast het monteren van het dak voor de nieuwe metrolijn in Antwerpen, realiseerden we ook de tien ton-wegende trap in de ronding van de wand. Ook plaatsten we het afwateringssystemen in de dakelementen en kolommen zodat die niet meer zichtbaar zijn. Zo blijft de karakteristieke overkapping een lust voor het oog.

Overkapping metrolijn Antwerpen

Voor de nieuwe metrolijn in Antwerpen verzorgde GS Staalwerken de overkapping. In de grond positioneerden we vijf kolommen opgebouwd uit plaatwerk met een geïntegreerd afwateringssysteem. Daarover plaatsten we de overkapping. De vijftal kolommen zijn ’s avonds en ’s nachts door onze monteurs op de juiste plaats gezet en gelast om de overlast tot een minimum te beperken.

De nieuwe metrolijn in Antwerpen werd door GS Staalwerken deels ’s nachts gebouwd.
De nieuwe metrolijn in Antwerpen werd door GS Staalwerken deels ’s nachts gebouwd.

Coaten en afwerken

De gehele staalconstructie was na een aantal maanden af. Om het geheel goed af te ronden, lieten we de staalconstructies coaten met een brandwerende laag. Dat doen wij op voorhand in onze eigen fabriek om de doorlooptijd kort te houden. De eindlaag of brandwerende conservering besteden we uit aan een vaste partner.

Om overlast te minimaliseren werken we bij GS Moeskops Staalbouw buiten reguliere werktijden indien nodig.