Petrochemische industrie, on- en offshore, secuur en vlot verder helpen

Vervangen van staalconstructies in petrochemische industrie

De petrochemische industrie houdt zich bezig met de winning en verwerking van aardolie en alle producten die daaruit komen. Dit gebeurt zowel on- als offshore, waarbij offshore de tak is die zich bezighoudt met exploratie en winning van voornamelijk olie- en gas op zee, maar in toenemende mate ook van windenergie.

Naast de verkeersportalen, is GS Birkhoff Staalwerken ook in deze sectoren actief. In bedrijven waar de aardolieproducten geproduceerd of verwerkt worden, hebben corrosie en roest hun weerslag in de stalen structuren. In bijvoorbeeld de chemieplants waarin dit gebeurt, zijn productieprocessen de oorzaak. En juist die moeten zo veel mogelijk ongestoord verder gaan.

Weghalen en vervangen

Voor verschillende plants halen wij constructies weg om te vervangen. Maar altijd met zo min mogelijke vertraging van het productieproces. Ons team berekent exact wat er weg moet worden gehaald, wat de consequenties zijn en hoe we die opvangen. Bijvoorbeeld door buiten productietijden te werken.

gs-birkhoff-staalwerken-productie-16-918x516 ventilatorkasten
spreaderbeam4 opslagframe

Voorbereidend werk

In een compleet plan omschrijven we precies wat onze werkzaamheden zijn, waar ons team zich bevindt en welke materialen er gebruikt worden. Het voorbereidende werk voeren we in onze fabriek uit. Daardoor hoeven we zo min mogelijk op locatie te monteren en werken we efficiënter. Het vervangen van twaalf cyclonen hebben we bijvoorbeeld binnen een paar weken uitgevoerd. Een middenvloer hadden we al binnen een paar maanden gelegd.

GS Birkhoff Staalwerken richt zich ook op stalen constructies in de petrochemische sector.