Retro Bridge vindt betrouwbare partner in GS Staalwerken

Als algemeen directeur en mede-eigenaar van Retro Bridge, leverancier van tijdelijke bruggen, is Han Kastermans hét aanspreekpunt voor klanten in binnen- en buitenland. Het bedrijf zorgt voor nood-, tijdelijke, en permanente bruggen. Zijn er herstelwerkzaamheden aan een brug met een doorgaande weg? Retro Bridge realiseert een tussentijdse brug en leidt het verkeer om. Daar horen mede elementen bij die GS Staalwerken verzorgt.

GS Staalwerken realiseert elementen

Zodra Retro Brigde een opdracht voor een brug krijgt, zijn daar stalen elementen voor nodig. “Een brug wordt samengesteld zoals de klant nodig heeft. Dat kan een brug van een paar meter tot tientallen meters zijn. Aan de hand van de vraag gaan we aan de slag. We werken met GS Staalwerken met het brugtype RBB. Zij zorgen voor elementen van 10,5 of 13,5 meter lang.”

Daar stoppen de werkzaamheden niet voor GS Staalwerken. De verzameling en distributie van de elementen behoren ook tot hun taken. Net als het vervoer naar het Retro Bridge filiaal. Zij regelen dat de componenten veilig en compleet op de werf aan komen. En zorgen zo voor het totaalpakket.

Snel schakelen

“Als er een opdracht binnenkomt, kan ik meteen schakelen met GS Staalwerken. Aan mijn directe contactpersoon bij het bedrijf laat ik weten wat we nodig hebben en wanneer. Omdat de specificaties van de elementen al bekend zijn, hoeven we vaak niet het tekenproces in. Zij kunnen direct aan de slag. Dat snelle schakelen zorgt voor een soepele samenwerking.”

Eerlijk advies

Retro Bridge benadrukt het belang van het eerlijke advies dat GS Staalwerken geeft. Han: “Een van mijn Engelse klanten vroeg om een aanzienlijk grote brug van 64 meter lang en 4,2 meter breed om in september af te hebben. Er moeten zes delen van 21 meter aan elkaar gekoppeld worden. Met die vraag ging ik naar GS Staalwerken. Met hun ervaring gaven zij eerlijk aan dat de te krappe deadline niet realistisch is. Uiteindelijk werd de deadline 8 oktober.” Die transparantie helpt Retro Bridge uiteindelijk in het hele proces, omdat de deadline halen een van de belangrijkste factoren is.

“Wij zijn een onderdeel van een proces met onze bruggen. Als er een weg daarvoor moet worden afgesloten, kun je dat niet op de gok van een aantal weken doen”, schetst Han. “En omdat andere bedrijven ons opvolgen in het productieproces, is het van belang dat onze klant erop kan vertrouwen dat we de aangegeven deadline halen. Bij GS Staalwerken weet ik dat het goed zit en dat zij leveren wat ze beloven.”

Ga een langdurige samenwerking met GS Staalwerken aan en weet net zoals Retro Bridge altijd waar u aan toe bent.