Opleidingsgebouw voor SPB Waddinxveen met stalen skelet

Nieuw opleidingsgebouw voor SPB Waddinxveen

Meewerken aan een pand waar straks honderden studenten in leren bouwen, timmeren en hun passie voor staalbewerking ontdekken, is een project waar GS Staalwerken enthousiast van wordtDit nieuwe opleidingsgebouw komt uit de koker van vakschool SPB WaddinxveenTerugkerende elementen in het pand zijn hout, metselwerk en staal. Een kleine knipoog naar de opleidingen die studenten hier volgen.

GS Staalwerken hielp SPB Waddinxveen aan stevige, stalen constructies voor hun nieuwe opleidingsgebouw.

Werken met andere materialen

Ondanks dat onze wereld rondom staal draait, verdiepen onze monteurs zich ook in andere vormen van materiaalverwerking. Zo ook voor SPB Waddinxveen. De drie bouwhuizen die wij ontwikkelden, hadden stuk voor stuk een stalen skelet nodig. Het grootste verschil tussen de drie is dat ze allemaal hun eigen materiaal hadden: hout, metselwerk en staal. Met verschillende verbindingen voor ieder bouwhuis zorgden wij ervoor dat de volgende partij met gemak het hout- en metselwerk monteerde.

Schakelen met partijen

Als staalconstructeur zijn wij een deel van de puzzel. Leggen wij een puzzelstukje verkeerd, dan kan de volgende niet verder bouwen. Ons team installeerde zorgvuldig de staalconstructies, zodat vervolgens het metselwerk aan het gebouw kon worden verbonden. Klopt de verbinding wel voor het metselwerk? Of zoeken we meer duidelijkheid over de andere constructies? Dan schakelen wij met de desbetreffende partijen.

Informatie over het project

Duur SPB Waddinxveen

Negen maanden vanaf planontwikkeling tot aan oplevering

Aannemer

Vergeer Bouw

Bijzonderheden

Skelet van staal voor verschillende materialen
GS Staalwerken hielp SPB Waddinxveen aan stevige, stalen constructies voor hun nieuwe opleidingsgebouw.

Brandwerende kolommen

In een gebouw waar dagelijks tientallen studenten rondlopen, is brandveiligheid belangrijk. Om daarvoor te zorgen, zijn de kolommen gevuld met beton. Dit zorgt voor een hogere draagkracht, zodat de kolommen bij brand langer blijven staan. Voor SPB Waddinxveen zetten we de kolommen rechtop om vervolgens via een betonpomp de kolommen te vullen.

GS Staalwerken hielp SPB Waddinxveen aan stevige, stalen constructies voor hun nieuwe opleidingsgebouw.

GS Staalwerken brengt gebouwontwerpen tot leven met staalconstructies.